Wat is de beste manier om een kalknagel aan te pakken?

Het verbeteren van een kalknagel kan op verschillende manieren, waarvan medicatie en lokale middelen de meest gangbare zijn.

Medicatie

In mijn praktijk merk ik dat het gebruik van medicatie bij een kalknagel is de afgelopen 10 tot 15 jaar sterk verminderd is. Ik ben geen arts maar ik hoor van mijn cliënten dat dit zou kunnen komen door de volgende redenen:

  • Medicijnen kunnen bijwerkingen hebben, wat soms erger kan zijn dan de schimmelnagel zelf.
  • Schimmels kunnen resistent worden tegen medicijnen, wat hun effectiviteit vermindert. Dit risico op resistentie heeft gezorgd voor een voorkeur voor lokale behandelingen.
  • Lokale behandelingen zijn verbeterd en bieden nu effectieve en veilige alternatieven voor medicatie.
  • Steeds meer mensen willen geen medicatie meer maar kiezen liever voor een alternatief wat minder invloed heeft op het lichaam.

Lokale middelen

Steeds meer mensen ontdekken de voordelen van lokale middelen. (Dat zijn middelen die alleen werken op de plek dat het nodig is). Ik noem er een paar:

  1. Veilig in gebruik: Het wordt rechtstreeks aangebracht op de aangetaste nagel, alleen daar waar het nodig is, waardoor de kalknagel effectief wordt aangepakt.
  2. Eenvoudig en efficiënt: Het is gemakkelijk toe te passen, je hebt er weinig van nodig en het is zuinig in gebruik.
  3. Minder bijwerkingen: Lokale behandelingen hebben (over het algemeen) minder bijwerkingen, omdat ze niet door het hele lichaam circuleren.
  4. Minder interactie met andere medicijnen: Als je verschillende medicijnen gebruikt, is er een kleinere kans op interactie met lokale middelen, waardoor een lokaal middel een veiligere optie kan zijn.

Gelukkig veranderen de inzichten steeds meer en zoeken veel mensen een alternatief. Gelukkig zijn die er genoeg en heb je dus zelf de keus hoe jij aan de slag wilt met je kalknagel.

Are you ready to LOVE YOUR FEET again?

Deel dit bericht: