Heb ik een kalknagel ?

Bepalen of jij last hebt van een kalknagel kan soms een uitdaging zijn, omdat er meerdere aandoeningen zijn die vergelijkbare symptomen kunnen hebben. Hoewel een ervaren pedicure vaak een goede inschatting kan maken op basis van de zichtbare klachten, is een specifieke (diagnostische) test de enige manier om zekerheid te krijgen.

Welke tests zijn er op de markt?

Tegenwoordig zijn er verschillende diagnostische tests beschikbaar om te bepalen of je inderdaad last hebt van een kalknagel. Hier zijn enkele opties:

  1. Laboratoriumonderzoek: Via sommige huisartsen of medisch pedicures kun je een stukje nagel laten opsturen naar het laboratorium van een ziekenhuis voor analyse. Deze service kost gemiddeld 50 euro en binnen enkele weken ontvang je de uitslag.
  2. Zelftesten: Steeds meer pedicures bieden zelftesten aan om schimmelnagels te identificeren. Deze tests zijn betrouwbaar en geven meteen aan of er sprake is van een schimmelnagel. De kosten liggen rond de 35 euro.

Vraag jouw pedicure of huisarts om een test als je het zeker wilt weten.

Wat kan ik zelf doen?

Je kunt de test op de website doen. Hiermee krijg je al een goede inschatting of jouw nagel een kalknagel is. Én je krijgt een advies op maat waarmee je meteen aan de slag kunt om je nagel weer mooier en gezonder te krijgen.

Voor meer informatie lees mijn blog: Hoe herken ik een kalknagel? Hierin passeren alle mogelijke symptomen de revue.

Are you ready to LOVE YOUR FEET again?

Deel dit bericht: