Kan ik in zeven dagen van mijn kalknagel af zijn?!

Dit is dé meest gestelde vraag in mijn medisch pedicurepraktijk:  ‘Werkt dat nou al die                   
middeltjes van tv?’ ‘Die waarin je zo’n supermooie nagel ziet na een week’.

Daarop is maar één antwoord: NEE! Dit is dus echt fabel nr 1. Regelrechte onzin!

Als je weet hoe een kalknagel ontstaat en vooral ook hoe die zich uitbreidt, snap je dat het gewoon onmogelijk is om in 1 a 2 weken van je kalknagel af te zijn.

Ik noem de twee belangrijkste redenen:

  1. De kalknagel leeft van keratine. Dat is een eiwit dat in de nagel voorkomt. Hoe gezonder de nagel, hoe meer keratine. Als de kalknagel aangepakt wordt en er groeit een gezonde nagel terug, dan gaat de kalknagel meteen weer aan de slag om alles op te eten. Het is dus de vraag wie de langste adem heeft. 

Een kalknagel is zeker te verbeteren. Maar niet binnen een week. 

Kom ik meteen bij de tweede reden:

  1. Een gezonde (grote teen) nagel doet er 9 tot 12 maanden over om te vernieuwen. Een aangetaste nagel (afhankelijk van hoelang de kalknagel al bestaat) is ‘ziek’ en vaak is de groei zeer vertraagd. Daardoor kan het dus langer duren voordat de nagel helemaal vernieuwd is. 

Binnen een week van je kalknagel af? Dat kán dus feitelijk helemaal niet. Het is meestal een langdurig proces. Hoelang dat verschilt van persoon tot persoon. Dat is van veel factoren afhankelijk. 

Denk aan: hoelang is de kalknagel al aanwezig, leeftijd, (hoe ouder je bent, hoe langzamer de nagels groeien) onderliggende aandoeningen, is er sprake van een traumanagel? (Heb je bijvoorbeeld ooit je nagel eraf gehad doordat er een hockeybal ofzo op kwam?:-) 

Maar het is niet allemaal negatief: verbetering van je nagels is zeker mogelijk, alleen niet in een week😊

Are you ready to LOVE YOUR FEET again?

Deel dit bericht: