Hoe belangrijk zijn jouw voeten/jouw uiterlijk voor je?

Ik kwam op het idee voor deze blog omdat het me (na meer dan tien jaar ervaring als Medisch Pedicure) opviel dat mensen veel tijd en geld besteden aan bijvoorbeeld kleding, make-up, en schoonheidsbehandelingen maar veel minder aan hun voeten. Terwijl je voeten je toch elke dag dragen en van A naar B moeten brengen. Voeten blijven een ondergeschoven kindje. Mooie, gezonde voeten is niet het eerste waar we aan denken als we met ons uiterlijk bezig zijn.

Dit verandert meestal…

Als de zon begint te schijnen en we weer massaal onze slippers voor de dag toveren.

Dan denk je ineens: “oh shit, mijn voeten zien er niet uit, ik heb droge hakken, lelijke nagels…”

Dan ineens schamen we ons massaal voor onze verwaarloosde voeten.

Dan kun je er ook ineens achter komen dat je een kalknagel hebt. “Was die er eerder ook al?” denk je bij jezelf.
Een kalknagel krijg je niet van de een op de andere dag. En een kalknagel is helaas ook niet van de een op de andere dag over.

Als je in de lente of zomer begint met smeren, ben je voor dit jaar te laat. Het duurt meestal maanden en tegen die tijd zitten we alweer lekker in onze warme sloffen. Maar niet getreurd. Want je kunt altijd beginnen. En misschien heb je volgende zomer dan wél mooie nagels.

Vraag jezelf eens af..

Hoe belangrijk is jouw uiterlijk voor jou? En hoeveel waarde hecht je aan gezonde, verzorgde voeten?

Misschien wordt het tóch eens tijd om meer aandacht aan onze voeten te besteden. Ze dragen ons ten slotte de hele dag en verdienen wel een beetje aandacht😊.

Ik ben benieuwd naar jouw antwoord.

Are you ready to LOVE YOUR FEET again?

Deel dit bericht: