Help, ik schaam me voor mijn kalknagel!

Schaamte voor kalknagels is een groot probleem. Vooral in de zomer als iedereen lekker op zijn slippers loopt en jij je voeten het liefst in dichte schoenen wilt verstoppen.

Wist je dat kalknagels heel vaak voorkomen? 1 op de 5 mensen heeft er last van. Onthoud dus dat je zeker niet de enige bent! En dat het super goed is dat je er iets aan gaat doen.

In deze blog deel ik een aantal stappen die je kunt zetten om met die lelijke nagel aan de slag te gaan en je zelfvertrouwen weer terug te krijgen. Zodat ook jij eindelijk weer die leuke slippers aan kunt.

Stap 1.

Doe de test op de site. Je krijgt dan een idee van hoe je nagel er aan toe is én een op maat gemaakt advies. Daar kun je meteen mee aan de slag.

Stap 2.

Afhankelijk van hoe erg de kalknagel is (dit komt uit de test) is het aan te raden naar een (medisch) pedicure te gaan. Zij kan je nagel ‘behandelklaar’ maken waardoor het proces sneller gaat én je nagel er vaak al meteen beter uit ziet.

Stap 3.

Draag goede schoenen: Kies schoenen die goed ventileren en vocht verminderen. Hierdoor verminder je zweetvoeten. Vermijd strakke, nauwsluitende schoenen en kies voor schoenen gemaakt van ademende materialen zoals leer of canvas. Dit kan helpen om het risico op verdere verspreiding van de kalknagel te verminderen.

Stap 4.

Verzorg je voeten en nagels zelf goed: Droog je voeten goed af, ook tussen de tenen. Wissel elke dag van sokken. Door je nagels goed te verzorgen, ziet het er meteen al beter uit en gaat de behandeling sneller. Houd je nagels schoon, knip ze regelmatig kort en vijl ze recht.

Stap 5.

Draag sokken die ademend zijn en vocht absorberen. Je kunt het beste kiezen voor katoenen sokken, bamboesokken of merinosokken.

Stap 6.

Gebruik LOEV’S elke dag twee keer. Je zult actie moeten ondernemen, daar kom je niet onderuit. Een kalknagel wordt namelijk alleen maar erger en gaat nooit uit zichzelf weg.


Are you ready to LOVE YOUR FEET again?

Deel dit bericht: