8 tips om verspreiding van jouw kalknagel te voorkomen.

In deze blog geef ik je 8 tips om (verdere) verspreiding van je kalknagels te voorkomen. Een kalknagel is namelijk heel besmettelijk. Niet alleen voor jouw andere nagels maar ook voor je huisgenoten.

Wat kun je zelf doen om verdere verspreiding te voorkomen?

Tip 1. Draag ademende schoenen en sokken.

Vermijd synthetische materialen die vocht vasthouden en kies in plaats daarvan voor sokken en schoenen van natuurlijke materialen zoals katoen of leer. Voor je sokken kun je het beste kiezen voor bamboesokken. Bamboe sokken houden de voeten droog en voorkomen onaangename geuren. Daarnaast zijn ze antibacteriëel en hebben ze een gunstig effect op schimmelinfecties. Teensokken zijn nog beter dan gewone sokken omdat dit hygiënischer is. Teensokken zorgen voor een barrière tussen de schimmelnagels en andere delen van de voet of andere mensen. Hierdoor wordt het risico op verspreiding van de schimmel verminderd.

Tip 2. Draag altijd slippers in openbare ruimtes.

Dit kan ik niet vaak genoeg benadrukken! Draag altijd slippers in openbare doucheruimtes, sauna’s, zwembaden en andere vochtige ruimtes waar schimmels kunnen gedijen. Voorkom direct contact met de vloer om besmetting te voorkomen.

Tip 3. Gebruik aparte handdoeken voor je voeten.

Deel geen handdoeken en was ze regelmatig op hoge temperatuur (minimaal 60 graden) om schimmels te doden.

Tip 4. Vermijd het delen van persoonlijke spullen.

Denk hierbij aan nagelknippers, vijlen en handdoeken, omdat schimmels zich gemakkelijk kunnen verspreiden via deze spullen.

Tip 5. Strooi regelmatig baking soda in je schoenen.

Baking soda werkt schimmelwerend en zorgt voor droge schoenen (en dus droge voeten). De schimmels kunnen zo minder goed overleven. Zo doe je dit: je een kleine hoeveelheid in je schoenen en laat je het ’s nachts zitten. Klop de overtollige baking soda uit je schoenen voordat je ze weer draagt. Herhaal dit proces indien nodig.

Tip 6. Houd je voeten zo schoon en droog mogelijk.

Schimmels gedijen goed in vochtige en warme omgevingen, dus zorg ervoor dat je je voeten goed afdroogt na het douchen of zwemmen.

Tip 7. Behandel schimmelinfecties direct en effectief.

Behandeling van een kalknagel is noodzakelijk. Als je niets doet zal de schimmel zich steeds verder uitbreiden naar andere nagels en je kunt dan zelfs gezinsleden besmetten.

Tip 8. Houd je nagels kort en schoon.

Dit kan helpen om de verspreiding van schimmels tegen te gaan. Haal zoveel mogelijk ‘rommel’ weg zodat, als je gaat behandelen, het middel meer kans heeft om de schimmel te verslaan.

Het is belangrijk om te onthouden dat kalknagels hardnekkig kunnen zijn en dat het enige tijd kan duren voordat je verbetering ziet.

Are you ready to LOVE YOUR FEET again?

Deel dit bericht: