Hoe kan het dat mijn kalknagel terugkomt nadat ik gestopt ben met behandelen?

De belangrijkste reden dat een kalknagel terugkomt is meestal te vroeg stoppen met smeren. Je nagel ziet er weer mooi uit en er is niks meer te zien. Dus je stopt met smeren. Lijkt heel logisch. Toch is je kalknagel dan meestal nog niet helemaal weg, al lijkt dat op het oog wel zo.

Hoe zit dat nou?

Als je nagel op het oog ‘schoon’ lijkt kunnen er nog steeds onzichtbare sporen in de nagel aanwezig zijn. Deze sporen krijgen meteen de kans om zich uit te breiden en te nestelen zodra je stopt met smeren. Dus die mooie nagel kan dan na een paar maanden weer uitgroeien tot een verschrikkelijk lelijke nagel.

Advies

Het advies is dan ook om altijd, nadat je kalknagel verdwenen is, nog 3 maanden door te gaan met de smeren. Dit helpt om weer een mooiere nagel te krijgen én te houden.

Voorkómen is altijd beter…

LOEV’S nagelolie kan ook preventief worden gebruikt om toekomstige kalknagels te voorkomen. Dit is vooral nuttig voor mensen die er eerder mee te maken hebben gehad en willen voorkomen dat het opnieuw gebeurt. Of als je partner een kalknagel heeft en jij als de dood bent er ook een te krijgen.

Belangrijk is om te zorgen dat je lelijke nagel écht helemaal goed weg is want als je eenmaal een kalknagel hebt gehad wil je dat nooit meer!

Are you ready to LOVE YOUR FEET again?

Deel dit bericht: