Waarom lijkt mijn nagel op het ene moment beter vooruit te gaan dan op het andere moment?

De ene keer lijkt je nagel als een speer uit te groeien en dan ineens lijkt het te stoppen. Je hebt het gevoel weer terug bij af te zijn. Dat is gelukkig niet zo.

Oorzaken

Er zijn verschillende oorzaken die er voor kunnen zorgen dat je nagel het ene moment beter lijkt te groeien dan het andere moment:

  1. Omgevingsfactoren: blootstelling aan vochtige omgevingen, zoals een zwembad of sauna kan de kalknagel verergeren en verbetering tegen werken. Heb je in een bepaalde periode meer gezwommen bijvoorbeeld dan kan de behandeling even stagneren.
  2. Je immuunsysteem: je immuunsysteem speelt een belangrijke rol bij de bestrijding van infecties. Als je immuunsysteem verzwakt is, kan dit leiden tot herhaalde stagnerende fasen in de verbetering van je kalknagel.
  3. Persoonlijke hygiëne: soms zijn er van die tijden dat je minder tijd hebt om bijvoorbeeld goed je voeten te wassen en/of af te drogen. Of dat je meer last hebt van zweetvoeten. Dit kan het proces vertragen.

Het is belangrijk om te weten dat het verloop van een kalknagel wisselend kan verlopen en dat je geduld moet hebben. Onthoud dat je niet terug bij af bent maar dat dit slechts een fase is die ook weer voorbijgaat.

Are you ready to LOVE YOUR FEET again?

Deel dit bericht: