Welke huismiddeltjes werken tegen kalknagels?

Er zijn verschillende dingen die kunnen werken tegen kalknagels. Omdat het zo’n vaak voorkomend probleem is (een op de vijf mensen heeft er last van) wordt er veel over gesproken en geschreven.

In deze blog geef ik je tips voor huismiddeltjes die je kunt proberen om je kalknagels te lijf te gaan. Daarnaast bespreek ik de voor- en nadelen van elk huismiddel.

Appelazijn.

Hoe gebruik je dit? Meng gelijke delen water en appelazijn en week de aangetaste nagels hierin gedurende 15 -20min. Herhaal dit dagelijks tot de kalknagel verdwijnt.

Voordelen: Goedkoop, makkelijk verkrijgbaar
Nadelen: De meeste mensen vinden het stinken, het kost je veel tijd op een dag.

Tea tree olie.

Breng enkele druppels pure tea tree olie aan op de aangetaste nagel. Doe dit twee keer per dag tot de schimmelnagel verbetert.

Voordelen: Makkelijk verkrijgbaar, kost niet veel tijd, goedkoop.
Nadelen: Pure tea tree kan allergieën veroorzaken, sommigen vinden de geur onaangenaam.

Knoflook.

Plet enkele teentjes knoflook en breng de pasta aan op de geïnfecteerde nagel. Laat het gedurende 30 minuten zitten en spoel het vervolgens af. Herhaal dit dagelijks tot de kalknagel is verdwenen.

Voordelen: Het kost bijna niks
Nadelen: De meeste mensen vinden het stinken, de behandeling kost veel tijd.

Dit zijn slechts een aantal voorbeelden van huismiddeltjes tegen schimmelnagels.

Het is belangrijk om te weten dat deze middelen niet voor iedereen werken en dat de resultaten bij iedereen anders zijn.

De resultaten zijn naast het gebruikte middel ook afhankelijk van verschillende andere factoren. Wil je hier meer over lezen? Lees dan deze blog: www.loevs.nl/gaat-een-kalknagel-ooit-over/

Are you ready to LOVE YOUR FEET again?

Deel dit bericht: