Als ik met mijn kalknagel aan de slag ga krijg ik dan weer een mooie roze nagel terug?

Hoe je nagel er uiteindelijk uit gaat zien is afhankelijk van verschillende factoren.
Eén ding staat vast: je nagel wordt altijd beter dan dat hij voorheen was. (Mits je natuurlijk 2x daags smeert)

Wat is jouw situatie?

Of jouw nagel weer helemaal mooi roze wordt hangt af van de situatie. Ga eens voor jezelf na:

  1. Hoelang bestaat de kalknagel al? Hoe langer je een kalknagel hebt gehad, hoe meer schade er is aangericht aan de nagel en het nagelbed. De nagel kan daardoor minder snel zijn gaan groeien of zelfs helemaal niet meer. Dit beïnvloed het eindresultaat.
  2. Hoe ernstig is het gesteld met je kalknagel? (vind je dit lastig? doe de test op website om dit te weten te komen) Heb je een beginnende kalknagel met een alleen een klein wit vlekje op je nagel? Dan is de kans op een mooie roze nagel veel groter dan wanneer je een ernstig aangetaste nagel hebt. Je moet soms je verwachtingen bijstellen. Is die roze nagel je doel? Of is het je doel om een dunnere, fatsoenlijk ogende nagel te hebben?
  3. Wat is je leeftijd. Hoe ouder je bent hoe trager je nagels groeien. En hoe trager de nagelgroei hoe langzamer het zal gaan. Automatisch zal het proces dan langer duren.
  4. Is je nagel beschadigd? Heb je bijvoorbeeld ooit een hockeybal op je teen gehad? Of je teen heel hard gestoten? Waarschijnlijk is dan het nagelbed beschadigd, zit er minder groei in de nagel en zal het heel lastig worden om een nieuwe nagel te krijgen. Simpelweg omdat de nagel nauwelijks groeit.

Heb je (naast de kalknagel) nergens last van, groeien je nagels goed? Dan heb je grote kans dat je nagel weer mooi en sterk wordt. Dan is die roze nagel weer binnen handbereik.

Onthoud dat de nagel altijd beter kan worden. Dit zie je niet alleen aan de kleur maar ook aan de structuur, de dikte en betere groei van de nagel(s).

Are you ready to LOVE YOUR FEET again?

Deel dit bericht: