Hoe blijf ik gemotiveerd om mijn kalknagel te behandelen?

Het behouden van je motivatie kan soms lastig zijn, vooral als het langer gaat duren.

Als je weet waaróm het zo lang duurt (zie mijn blog waarom kost het zoveel tijd om een mooiere nagel te krijgen? en je doel duidelijk is (een mooiere nagel) is het vaak al makkelijker om het vol te houden.

Tips

In deze blog ga ik je een aantal tips geven hoe je het vol kunt houden, ook als het langer duurt.

  1. Houd je einddoel in gedachten. Wat is je uiteindelijke doel? Jij wil die mooiere, gezondere nagel! Dat is de langere termijn. Je kunt op korte termijn ook kleinere doelen stellen. Bijvoorbeeld: “Ik ga de komende maand elke dag 2x mijn nagel insmeren met LOEV’S.” Door concrete doelen te stellen, blijf je gefocust en wordt het makkelijker om vol te houden.
  2. Maak foto’s. Maak foto’s vóór je met de behandeling begint en vervolgens elke 6 weken. Vaak vergeet je na verloop van tijd hoe je nagel er in het begin ook alweer uitzag. Met foto’s zie je duidelijk de vooruitgang. Hoewel het einddoel een roze, gezonde nagel is, zijn er vaak al veel eerder verbeteringen zichtbaar zoals een dunnere nagel en/of een betere structuur (minder brokkelig).
  3. Beloon je inspanningen. Heb je elke dag 2 weken consequent gesmeerd? Trakteer jezelf op iets kleins of doe iets leuks. Het uitzicht op een beloning kan stimulerend werken, zelfs als de behandeling soms uitdagend is. Je kunt ook een afvinklijst maken om je voortgang bij te houden; dit dient als een goede reminder en toont hoe lang je al bezig bent.
  4. Zoek ondersteuning. Als het even lastig is of je overweegt om de handdoek in de ring te gooien zoek dan iemand bij wie je je ei kwijt kunt of die je weer aanmoedigt om door te gaan. Een medisch pedicure kan je ook vanuit professioneel oogpunt adviseren.

Het is belangrijk om in gedachten te houden dat het verbeteren van een kalknagel tijd kost, en dat er mogelijk ups en downs zullen zijn. Blijf geduldig en volhardend, en houd jezelf gemotiveerd door je te richten op de positieve aspecten van je inspanningen.

Are you ready to LOVE YOUR FEET again?

Deel dit bericht: