Tips voor een goede voet hygiëne (onmisbaar bij een kalknagel)

Een goede voethygiëne is altijd belangrijk, of je nu al een kalknagel hebt of als je die juist wilt voorkomen. In deze blog geef ik een aantal praktische tips hoe je je voeten zo goed mogelijk kunt verzorgen. Ze lijken misschien voor de hand liggend, maar dagelijks zie ik hoe gemakkelijk het wordt overgeslagen (en wat daar de gevolgen van zijn.)

Zorg jij al goed voor je voeten? Top!
Mag het een beetje beter? Lees dan onderstaande tips!

9 tips voor een goede voethygiëne

  1. Dagelijkse verzorging. Was je voeten elke dag met water en zeep. Gebruik een zachte borstel om vuil en bacteriën te verwijderen.
  2. Zorg voor droge voeten. Droog je voeten goed af, vooral tussen de tenen. Dit helpt om schimmelgroei te voorkomen.
  3. Gebruik talkpoeder. Heb je snel last van zweetvoeten? Gebruik talkpoeder in je schoenen om vocht en zweet te absorberen. (je kunt je voeten er ook mee inwrijven)
  4. Draag altijd schoenen en sokken van ademend materiaal. Dit zorgt voor bescherming tegen vuil, stof en schimmel.
  5. Vermijd strakke schoenen: Vooral in de zomer is het belangrijk om strakke schoenen te vermijden. Kies voor schoenen die je voeten laten ademen.
  6. Hygiëne van sokken en handdoeken: Gebruik schone sokken en handdoeken. Was ze regelmatig op een hoge temperatuur om schimmels dood te maken.
  7. Regelmatige nagelverzorging: Knip en vijl je nagels regelmatig, en reinig de ruimte onder de nagels zorgvuldig.
  8. Ga naar een pedicure: Een regelmatig bezoek aan een pedicure zorgt niet alleen voor mooie, maar vooral ook voor gezonde voeten en nagels.
  9. Wees alert op schimmels: Controleer je voeten regelmatig op tekenen van schimmelinfecties zoals verkleuringen, witte vlekjes en veranderingen in de structuur of dikte van de nagels.

Onthoud dat je voeten je elke dag moeten dragen, ben er dus een beetje lief voor;-).

Are you ready to LOVE YOUR FEET again?

Deel dit bericht: